diumenge, 24 de gener del 2010

'II Comparativa del cost de l'ADSL a la Unió Europea' feta per l'Associació de Internautes.

Aquest estudi, analitza les ofertes, velocitats i preus que ofereixen els ISP de 27 països, i indica que en el cas d'Espanya el preu de l'ex monopoli és el tercer més car del conjunt de la Unió Europea, per darrere d'Irlanda i Estònia , mentre que posa de manifest que augmenta la velocitat de baixada i es manté el preu.

D'aquesta manera, el que un espanyol paga per la seva connexió ADSL ha passat d'estar un 47 per cent per sobre de la mitjana del conjunt de la Unió a gairebé un 51 per cent per sobre, amb el que ha passat del quart preu més car l'any passat al tercer d'aquest any.

En termes absoluts (euros / mes) la situació ha empitjorat, segons l'estudi, que destaca una "petita pujada" al preu del 2,24% en la connexió de Telefónica, el que ha passat a situar com la tercera més cara de la UE - l'any passat va ser la cinquena -.

El preu que cobra Telefónica és el segon més car de la mostra, només a Irlanda paguen més que a Espanya, però per una connexió que té un ample de banda un 17 per cent superior.

L'informe remarca també que si es limita la comparació exclusivament als països de la zona Euro, les dades són encara més "descoratjadors". A més, l'Associació d'Internautes indica que Espanya ha "avançat en l'últim any, però no prou".

Per tot això, l'Associació estima que "és imprescindible crear marcs normatius que promoguin la competència en xarxes i assegurin el servei universal".

INS CAMPS BLANCS

Musica sintética

La ecualización de música digital puede ser controlada con este pequeño programa.